Even voorstellen…

Waarom ben je wie je bent? Waarom doe je wat je doet? Waarom denk je a en doe je soms b? Zolang als ik me kan herinneringen ben ik geboeid door de mens, door wat haar beweegt brengt of wat haar doet verstarren. Een mens, blijft leren en ontdekken. Als ouder, kind of collega en in alle andere rollen die we op hebben in het vaak drukke en hectische leven. Mijn interesse in de mens heeft me op veel verschillende plaatsen gebracht en me veel gegeven.

Met yoga heb ik bijvoorbeeld ervaren hoe belangrijk en prettig het is om het lichaam een stem te geven en om daar bij stil te kunnen staan. Door daarmee bewustzijn te ontwikkelen op een ander gebied dan alleen ons denken, leerde ik dat er veel meer en misschien wel behulpzamere manieren zijn om het hoofd te bieden aan het soms overprikkelde leven van alledag. Vanuit die gedachte heb ik de opleiding tot kinderyogadocente en later de Kundaliniyoga-teacher training gevolgd. De ambitie om als therapeut te werken groeide en de opleidingen haptonomie en lichaamsgerichte therapie volgden.

Luisteren zonder oordeel, ruimte geven voor eigen onderzoek, met respect voor de eigenheid van de ander is wat ik belangrijk vind en wat ik als therapeut wil bieden. In een veilige omgeving kijken naar de essentie van het probleem en zo de mogelijkheid bieden om meer over jezelf te ontdekken en jezelf zo te verrijken.

Door mijn kennis vanuit mijn medische en verpleegkundige achtergrond in combinatie met de lichaamsgerichte therapie, yoga en mindfulness kan ik een breed pallet aan technieken gebruiken om de cliënt te helpen. Technieken zoals systemisch werk en haptonomie zijn ondersteunend en ter verdieping van het proces wat je ingaat en waarin ik je graag ontmoet.

“Sometimes our eyes can’t hide what we really feel inside.”

~ Anoniem

Gevolgde opleidingen en trainingen

  • HBO-Verpleegkunde,  Hogeschool InHolland
  • Kinderyogaopleiding Helen Purperhart
  • Opleiding in de Haptonomie, Academie voor Haptonomie, Doorn
  • Kundaliniyoga teacher training, Amsterdam
  • Lichaamsgerichte therapie en coaching, Atma, Amersfoort
  • Opleiding tot Mindfulnesstrainer voor kinderen en jongeren, methode Eline Snel, Leusden
  • Training: Acceptance & Commitment Therapy, BIVT
  • Opleiding in de professionele communicatie, Phoenix Opleidingen, Utrecht
  • Sjamanistisch Systemisch Werk, Lichtcentrum Amsterdam

Lichaamsgerichte therapie

Helpt om de verbinding weer te maken met jezelf zodat het makkelijker wordt om (weer) op je innerlijk kompas te vertrouwen.