Mindfulness voor kinderen, tieners en jongeren

Om je goed staande te houden in deze tijd is het prettig als je in staat bent je te ontspannen en vaardigheden kent om een ‘hoofd vol gedachten’ tot rust te brengen. Mindfulness geeft inzicht, rust en kracht in het midden van dit alles. Optimisme, zelfvertrouwen en emotionele veerkracht nemen toe. Kinderen en jongeren ervaren minder stress, waardoor ze beter presteren op school en prettiger in hun vel zitten. Het is een investering in tijd, ruimte en energie waar tieners en kinderen een leven lang van profiteren.

Mindfulness wordt gegeven in cursusverband. In een periode van acht of tien weken volg je een programma waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:
• aandacht te richten (focussen);
• beter leren omgaan met prikkels;
• gevoelens herkennen en accepteren,
• zowel de lastige als de mooie;
• aardig te zijn voor jezelf en de ander;
• omgaan met een hoofd vol gedachten;
• signalen van je lijf te herkennen.

Bewust aan de slag

Naast de trainingsmomenten krijg je als cursist ook huiswerk om mee aan de slag te gaan. De ervaring leert dat wanneer je gedurende acht tot tien weken dagelijks bezig bent met de oefeningen, Mindfulness echt een onderdeel wordt van het leven. De oefeningen helpen inzicht te geven, in wat bijvoorbeeld energie geeft en wat energie kost. Om bewuster te zijn van wat je op een dag doet en te ervaren wat een stilteoefening als meditatie doet.

Voor aanvang van de training worden tieners alleen en jongere kinderen met hun ouders uitgenodigd voor een intakegesprek. Op die manier kan de training gerichter worden ingezet. De ouders hebben een ondersteunende rol met name bij de jongere kinderen. Ouders ontvangen het boek inclusief cd ‘Stilzitten als een kikker’ bij de kindertraining  of ‘Ruimte geven’ bij de training voor jongeren. De kinderen en jongeren ontvangen tijdens de les een werkschrift met daarin oefeningen voor thuis. Ook ontvangen ouders wekelijks een nieuwsbrief met tips en informatie over de les die gegeven is.

‘Je kunt de golven niet stoppen

maar je kunt wel leren surfen.’

~ Jon Kabbat – Zin

Mindfulness voor kinderen en jongeren

In investering in tijd, ruimte en energie waar kinderen een leven lang van profiteren.  Kinderen vinden het leuk om te doen en krijgen weer ruimte in het hoofd. Meld je nu aan!